Un any més, la Fila participa en la 16a edició de la Festa del Mercat a la Plaça

La festa de recreació històrica es va celebrar del 17 al 19 de maig

Un any més, i des de la primera edició, la Fila va participar en la 16a edició de la Festa del Mercat a la Plaça, tres jornades en que es recrea l’Amposta d’inici del segle XX, quan es van començar a posar les bases de l’Amposta moderna. L’esdeveniment, quan va passar de vila a ciutat, amb l’atorgament del títol de ciutat l’any 1908.
Les tres seccions de la societat, banda, coral i escola, van participar en diferents activitats, des de la inauguració de la Festa, on els músics llueixen l’uniforme blanc dels primers anys de la formació musical acompanyant la cercavila de la comitiva del pregoner i autoritats. En acabar el pregó, la banda posa la música que acompanya les veus de la Coral Aquae interpretant l’himne Oh, Amposta!
Dissabte al matí, la Coral Aquae i els alumnes de cant coral, van cantar caramelles pels carrers i carrerons del nucli antic de la ciutat i, a la tarda, la banda de música va oferir, a la plaça de l’Ajuntament, un concert de pasdobles de principi de segle XX.
Durant els tres dies, la junta i alguns socis de l’entitat, van encarregar-se de la taverna de la Fila, punt de trobada de socis, amics i públic que, any rera any, visita la taverna.
En aquest enllaç podeu veure algunes fotografies: https://photos.app.goo.gl/mGynpgXq8FpTXKN46

La 15a edició del Lleida Canta tindrà lloc al Museu de Lleida i el Museu Morera 

El Lleida Canta va nàixer amb la voluntat de treure les corals dels seus escenaris habituals per maridar la música amb algun altre àmbit. Com és habitual, durant el dinar de germanor que serveix de cloenda de la trobada, es va anunciar el lloc i lema de la que serà la 15a edició. Es denominarà Lleida Canta als Museus i tindrà lloc a la capital del Segrià durant la primavera, al Museu de Lleida i el Museu Morera, entre d’altres.