Coral Aquae

La Coral Aquae neix de la inquietud musical de la Societat “La Unió Filharmònica” d’Amposta. El primer assaig es va fer el 7 de febrer de 1998 sota la direcció de Gerard Fusté.

Durant tot l’any 1998 va realitzar diferents concerts i intercanvis amb altres corals com són l’Orfeó Ulldeconenc, l’Orfeó Tortosí, la coral Hiberus i també concerts amb la banda de música “La Unió Filharmònica” per celebrar Santa Cecília i el concert de Fi d’Any.

Durant l´any 1999 va fer 14 actuacions, entre elles, intercanvis amb la Coral Sant Sebastià de Vinaròs, l’orfeó Pau Casals de Sant Carles de la Ràpita, l’Agrupació musical Canareva d´Alcanar, etc. També va participar en festes d’associacions de veïns d’Amposta, el dia 11 de setembre amb motiu de la Diada de Catalunya, el dia mundial de la Sida, a la cloenda de la Marató d´EMUTE en benefici de Caritas i altres concerts a l’Auditori de la Societat.

De l’any 2000 cal destacar l’intercanvi amb el Cor Polifònic ciutat de Xàtiva i el Concert de Nadal juntament amb l’Orfeó Ulldeconenc i la banda de música “La Unió Filharmònica” d’Amposta.

L’any 2001 vam entrar com a aspirants a la FCEC, realitzant concerts a les Borges del Camp amb la Banda de Música i junt amb l’Orfeó Ulldeconenc vam celebrar l’Any Verdi.

Des de l’abril de 2002 som membres de la FCEC. Aquest any vàrem cantar a la Ronda de Corals a Riudoms. Igual que l’any 2003, quan es va celebrar a Amposta.

L’any 2004 va organitzar l’Aplec de Corals de la FCEC. Comptant amb un gran nombre de corals participants procedents de les comarques del Montsià, Baix Ebre, Terra Alta i Ribera d’Ebre. Tots ells van oferir un gran concert, tenint com a teló de fons la Plaça de l’Ajuntament d’Amposta i l’assistència d’un gran nombre de públic.

Al mes de setembre de 2004, va actuar junt amb la Banda de Música de La Unió Filharmònica d’Amposta i l’Orfeó Ulldeconenc al Palau de la Música Catalana. Durant aquest concert va ser enregistrat un CD, que l’any 2005 va ser editat i presentat al Concert de Santa Cecília amb el nom de “La Fila al Palau”.

Va ser a finals d’aquest any 2004, quan el director Gerard Fusté, per raons professionals ha de marxar, deixant el seu càrrec a la Sra. Núria Ferré, que des de llavors dirigeix als 35 cantaires que formen actualment la Coral Aquae.

Durant tot l’any 2005 la Coral Aquae a seguit amb els seus concerts de Primavera, les actuacions en les festes de les Associacions de Veïns, la Missa cantada el dia de la Festa Major d’Amposta i una Cantada de Nadales, juntament amb la coral de la Lira Ampostina, a la Biblioteca Comarcal del Montsiá.

A més de les actuacions que durant tot l’any duu a terme la Coral, també participa de qualsevol esdeveniment festiu, així és contractada a Misses de Boda, Aniversaris o qualsevol celebració que vol gaudir del caliu de les seves veus.

Actualment, la Coral Aquae està treballant en portar a terme el projecte que l´any anterior va presentar a la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Amposta, quan aquesta va proposar a les entitats presentar idees i activitats per celebrar la Capitalitat de la Cultura Amposta-2006.

Aquest projecte consistia en reunir a aquelles Corals que poguessin representar als territoris de Parla Catalana, que encara que geogràficament siguin lluny, no ho son tant en quan a que tots ens comuniquem amb la mateixa llengua, el català.

Aquesta idea va estar molt ben valorada per part de la Regidoria de Cultura i es va aprovar així aquest activitat que duu el nom de I Aplec de Corals de Terres de Parla Catalana , i que es celebrà el 30 d’abril de 2006.