Les 12enes Colònies Musicals de la Unió Filharmònica d’Amposta acullen 115 alumnes

Es van celebrar durant el cap de setmana del 12 al 14 d’abril, amb alumnes de 13 escoles d’arreu de Catalunya

115 alumnes, acompanyats de 9 professors i 4 monitors, van participar durant el cap de setmana del 12 al 14 de març en la dotzena edició de les Colònies Musicals que organitza la Societat Musical la Unió Filharmònica d’Amposta.

Durant aquests dies, els alumnes han combinat la pràctica musical amb estones de lleure, on han pogut renovar la seva amistat i fer-ne de noves, ja que alguns d’ells fa molts anys que participen en aquestes colònies. Repartits en grups per instruments i també de forma conjunta, han treballat el repertori que van interpretar al concert de cloenda, que es va celebrar el diumenge a l’auditori de la Fila, un espai que va quedar petit per acollir a les famílies dels alumnes.

El concert es va repartir en dos blocs, el primer va anar a càrrec del grup integrat per a xiquets i xiquetes de 7 a 10 anys, sota la direcció del professor de trompeta Joan Carles Julio. Per acabar, el grup d’alumnes de més de 12 anys, sota la batuta del professor de clarinet i director de l’escola de música de la Unió Filharmònica, Jacint Gisbert.

En aquestes colònies musicals han participat alumnes de l’Escola de Música Verge dels Prats de l’Aldea, Escola de Música Agrupació Musical Rapitenca, Escola Municipal de Música de Salou, Escola Municipal de Música de Cambrils, Escola de la Unió Musical Masdenverge, Escola de Música La “Ginesta” de Ginestar, Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona a Reus i a Tortosa, Escola de Música del Mas de Barberans, Escola de Música de Deltebre, Escola de Música d’Andorra la Vella, Escola de Música de Sant Jordi (Baix Maestrat) i Escola de Música de la Unió Filharmònica d’Amposta.

En aquesta edició de les Colònies s’ha treballat un repertori que diumenge va tenir la seva culminació amb el concert de cloenda a l’Auditori de la Societat Musical la Unió Filharmònica, on els assistents van poder escoltar a la primera part sota la direcció de Joan Carles Julio.

• Divertiment for band,de Mozart
• Five foot two, eyes of bluem de Sam Lewis
• Band class swing, de Andrew Balent

Després de la brillant actuació dels més petits, va arribar el torn de la resta de participants que varen interpretar sota la direcció de Jacint Gisbert.

• María Esparza, pasdoble de B. Esparza
• Towards a new horizon, de Steven Reineke
• Antarctica, de Carl Wittrock

Per finalitzar el gran concert, les dues formacions van interpretar el tema The final contdown, del suec Joey Tempest.

Des de la Unió Filharmònica volen felicitar a tots els participats per la seva implicació en aquest projecte i agrair-los el treball que han fet aquests dies, així que “us esperen a les pròximes Colònies musicals”.