Celebrem Santa Cecília amb total normalitat

Després de 2 anys en què la celebració de Santa Cecília s’ha vist alterada per la pandèmia de la covid, enguany hem pogut celebrar la diada dels músics amb total normalitat. El partit de futbol entre músics de les dos societats musicals ampostines encetava els actes programats durant tot el cap de setmana.

El tradicional concert, en el que participen totes les seccions de la societat, es va celebrar al vespre de dissabte. La Coral Aquae, amb la coral jove i infantil i el combo de l’escola van interpretar un total de tres cançons, a les que van seguir les dos obres interpretades per la banda de l’escola. Després d’un petit descans, començava la segona part del concert amb l’actuació de la banda. Abans, però, prenia la paraula el mestre director Carles Royo, que va dedicar unes paraules a quatre músics que enguany han decidit “jubilar-se” de músics, tot i que per sempre continuaran formant part de la banda de música.

Miquel Calabuig (cinquanta-set anys de músic), Joaquim Valmaña (cinquanta-nou anys de músic), Juan José Bailach (seixanta-set anys de músics) i Joan “Juanito” Torta (setanta-un anys a la banda). En total, 254 anys formant part de la Banda de Música de la Unió Filharmònica d’Amposta. Impossible calcular quantes hores d’estudi, assajos, concerts, cercaviles, anècdotes, vivències…,. una vida dedicada a la Fila, a la música i a la cultura ampostina. Merescut i emotiu l’homenatge per part de la banda i tot el públic durant el passat dissabte a l’auditori de la societat, que va finalitzar amb un sincer i llarguíssim aplaudiment, demostrant així l’admiració i estima cap als quatre músics i a la seua trajectòria dins de la societat.

Després d’aquest moment tan emotiu, es va donar pas al concert, amb un repertori format íntegrament per obres del compositor i company de banda, Lionel Beltran: el pasdoble El Cafè vell, l’obra Amni-Imposita, que el músic ha escrit amb motiu del guardó que ha rebut recentment, el Premi Amposta 2021 que atorguen els mitjans de comunicació local, i Castrum, composició encarregada per l’ajuntament d’Ulldecona amb motiu dels 800 anys de la Carta Pobla del municipi. En aquesta última obra, també hi va participar la Coral Aquae.

Com ja és tradicional, la cloenda del concert de Santa Cecília va ser la interpretació de l’Himne de la Fila, cantant pel públic assistent.