La Fila participa al 34è Aplec de Cultura Popular Catalana ADIFOLK celebrat a la ciutat portuguesa d’Elvas

L’expedició, que va constar de 2 autocars i un total de 79 persones, va sortir d’Amposta el dia 24 d’agost a la nit, arribant a Badajoz el dijous 25 d’agost a primera hora del matí, on hi havia l’hotel on vam estar allotjats. Tot el dijous i el matí de divendres van servir per conèixer la capital extremenya i la tarda de divendres músics i acompanyants es vam desplaçar a la ciutat portuguesa d’Elvas (a 20 km de Badajoz) per participar en els primers actes de l’Adifolk. Dissabte es va participar en una cercavila i es va oferir un concert a la catedral d’Elvas. Diumenge es va fer una cercavila al matí i es va participar en l’acte de cloenda a la nit. Dilluns es va visitar la ciutat de Lisboa, a (a 205 km de Badajoz), una visita curta però molt ben aprofitada gràcies a les dos guies turístiques que s’havien contractat. Dimarts a primera hora del matí, l’expedició va sortir de Badajoz en viatge de tornada a Amposta, on arribava a les 21 h, fent parada a Villarrobledo (Albacete) per dinar.

La valoració que es fa de la sortida per participar al 34è Aplec de Cultura Popular Catalaana Adifolk és molt positiva, sobretot pel que ha significat com a experiència de convivència entre els components de la banda que s’hi van desplaçar (amb Sinto Gisbert com a director de la formació) i els acompanyants.