La Fila presenta la programació de la 29a edició del Cicle de Música Ciutat d’Amposta

Amb la programació de cinc concerts, el certamen que organitza la Unió Filharmònica d’Amposta continua apostant pel talent i la qualitat de les formacions musicals del territori

L’espectacle teatre-musical Cavernus, de la formació tortosina Hemiòlia, és qui donarà el tret de sortida a una nova edició del Cicle de Música Ciutat d’Amposta, que organitza la Societat Musical la Unió Filharmònica d’Amposta, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Amposta i la Diputació de Tarragona.

A Cavernus, dos entranyables cavernícoles ens explicaran com ha evolucionat la música des dels primers sons dels nostres avantpassats en l’era prehistòrica fins a l’actualitat. El concert està especialment adreçat a les famílies, per això, els menors de 12 anys tindran l’entrada gratuïta. Serà el dissabte 7 d’octubre a les 20 h a l’auditori de l’entitat musical.

El segon dels cinc concerts que inclou la programació de la 29a edició del Cicle de Música Ciutat d’Amposta serà l’escenari d’un aniversari molt especial. Fa just 30 anys, la desapareguda banda ebrenca Atzucac editava el seu primer disc, Paradisos possibles i oferia el seu últim concert. Per commemorar aquesta efemèride, els components del grup (Alfred Porres, Joan Carles Jiménez, Joan Vidal, Joan Martí, Benjamí Gisbert i Xavier Porres) es tornen a reunir el dissabte 14 d’octubre per a interpretar les cançons del disc. Tere Valldepérez serà l’encarregada de presentar el concert, que a més de la interpretació de les 10 cançons que inclouen el disc, hi haurà projecció d’imatges i altres documents gràfics que són part de la història d’Atzucac.

El dissabte 21 d’octubre, els ritmes cubans arribaran a l’auditori de la societat de la mà d’un combinat de destacats músics de les Terres de l’Ebre, liderats per l’ampostí Cristian Serret. Fantasia Cubana, una obra original basada en els sons cubans més coneguts, combina l’essència clàssica d’aquests ritmes càlids amb el jazz, amb solos improvisats que de segur delectaran al públic.

El 29è Cicle de Música Ciutat d’Amposta continuarà al novembre amb el concert d’ Oreka Reed Quintet, un conjunt creat l’any 2019 a Donostia i integrat per cinc músics de diferents punts de l’estat espanyol (Galícia, Catalunya, Euskadi i Castella i Lleó), que busquen innovar en el camp de la música clàssica amb una visió creativa i de qualitat. Introspección, un viaje a nuestro interior, presenta un programa de concert que combina la música i la narració, teixint un fil conductor per arribar a la introspecció emocional. Clarinet, clarinet baix, fagot, saxo alt i oboè són els cinc instruments que podrem escoltar el dissabte 4 de novembre.

Per tancar el Cicle, el dissabte 25 de novembre, Origen 69, la formació de jazz fundada el 2015 per músics amb una dilatada i reconeguda trajectòria musical com són Josep Jordà, Miquel Àngel Zaragozà, Cristian Serret i Benjamí Gisbert, han preparat un concert amb un repertori 100% original que ens aproparà a una visió del jazz sense cap encasellament estilístic, fent que un tema de swing doni pas a un ritme llatí o un blues doni pas a una fusió per definir.

El preu de cada concert és de 12 € (10 € per als socis de la Fila i amb Carnet Jove). L’espectacle Cavernus a més, és d’entrada gratuïta per als menors de 12 anys i per als alumnes de l’Escola de Música de la Unió Filharmònica). Les entrades es poden adquirir a la secretaria de la societat, a través de la plataforma ebreticket.cat i a taquilla una hora abans de començar el concert.

Amposta, 21 de setembre 2023.

Fantasia cubana