La Unió Filharmònica presenta la programació del Cicle de Música Ciutat d’Amposta

El cicle continua apostant per músics del territori, amb les presentacions dels nous treballs discogràfics d’Eduard Sanchiz i Noel Luna; el programa inclou nou maridatge musical amb Llomillo i els vins de la DO Montsant. La que serà la 28a edició del Cicle clourà amb Una mirada a West Side Story, amb Laura Simó i Francesc Capella Trio

Aquesta setmana, la Societat Musical la Unió Filharmònica d’Amposta ha presentat la programació del Cicle de Música Ciutat d’Amposta. Amb aquesta edició, seran vint-i-vuit anys oferint una variada programació de concerts i espectacles a la capital del Montsià.

Així, la 28a edició del Cicle de Música Ciutat d’Amposta arrancarà el dissabte 15 d’octubre el concert d‘Eduard Sanchiz, que ha escollit l’auditori de la Fila per presentar el seu primer treball discogràfic. Historias Pequeñas és un disc amb cançons pròpies, inèdites, que veuen la llum després de molts anys de carrera i d’experiències. Un enregistrament en el qual l’autor s’erigeix en lletrista amb unes cançons que no deixen ningú indiferent.

Sanchiz actuarà acompanyat d’una banda integrada per 7 músics que han col·laborat amb el cantautor, en algun moment de la seva trajectòria musical.

El dissabte 22 d’octubre, l’auditori de la Fila acollirà una altra novetat discogràfica, en aquest cas, la presentació del nou treball de l’ampostí Noel Luna. El disc NOEL LUNA 2021 fusiona una manera d’entendre i concebre la complicitat entre la cançó i la paraula amb diferents estils com el folk, el rock, el bolero o la música simfònica. Tot això, amb una relació estreta amb la poesia de cèlebres autors i autores com Alfonsina Storni, Lorca o Antonio Machado, entre d’altres, que han esdevingut per a l’autor ampostí fonament i punt de partida a l’hora de compondre algunes de les peces que conformen el seu treball discogràfic. Luna reunirà en aquest concert a 10 músics sobre l’escenari: quartet de corda, guitarres, veus, baix, percussió i vent, músics la majoria dels quals han participat en l’enregistrament del disc.

Després de la bona acollida en l’edició anterior del maridatge musical amb Salva Racero i els vins de la DO Terra Alta, repeteix a la programació del Cicle de Música aquesta experiència sensorial en què es marida la música i el vi. En aquesta ocasió serà amb la banda de rock Llomillo i els vins del Celler Mas de les Vinyes (DO Montsant).

Si música, vi i gastronomia ja formen un conjunt molt suggerent per als sentits, a més a més, el dissabte 5 de novembre s’hi sumarà la singularitat que Josep Borràs, cantant de Llomillo, és l’elaborador dels quatre vins que podrem tastar en aquest maridatge i Xavier Barberà, cuiner i component del grup, serà qui prepararà els aperitius que acompanyaran cadascun dels vins.

Per qüestió d’aforament, el maridatge musical tindrà lloc a l’auditori municipal (EUSES).

El Cicle tornarà a l’auditori de la Fila el dissabte 12 de novembre amb Laura Simó i Francesc Capella Trio, que clouran la 28è edició del Cicle de Música Ciutat d’Amposta amb el concert Una mirada a West Side Story, una visió personal sobre un dels llibrets més innovadors i trencadors dels anys 50′, el musical “West Side Story”. Temes com Something’s Coming, Jet’s Song, Maria, Tonight, I feel Pretty, Cool o Somewhere, ens faran viatjar fins als barris de l’Upper West Side de New York, i tornar a viure algunes de les seves escenes més emblemàtiques deixant-nos seduir de nou per aquesta icònica banda sonora.

El preu dels concerts és de 10 euros cadascun (8 euros per als socis de la Fila i amb el Carnet Jove) i el maridatge musical té un preu de 30 euros. Les entrades es poden adquirir a la secretaria de la Fila en horari d’oficina i en línia a Ebreticket.cat.

El Cicle de Música Ciutat d’Amposta està organitzat per la Societat Musical la Unió Filharmònica d’Amposta i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Amposta, la Diputació de Tarragona, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Amposta Ràdio.